Staff Instructeur - Leren duiken met Herman & Monique

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Staff Instructeur

Pro Opleidingen

IDC Staff Instructor

Als doorgewinterde PADI Instructor kun je je wijsheid en ervaring delen met aankomende PADI-leiders. En, je weet dat het doorgaan met je opleiding nooit stopt.Als Instructor Development Course (IDC) Staff Instructor help je volgende generatie PADI Instructors voortbrengen terwijl je diepgaande kennis krijgt over het opleiden van instructeurs.
Veel instructeurs die al een tijdje lesgeven doen vroeg of laat deze cursus. Misschien heb jij er ook al eens over gedacht. De redenen om Staff Instructor te worden kunnen heel verschillend zijn: Je wilt Assistent Instructeurs gaan opleiden? Je vond de IDC zo leuk dat je er nog wel eens een wilt meemaken, maar zonder de stress van een examen er achteraan? Het lijkt je leuk als Stafinstructeur bij IDC's te gaan assisteren? Je hebt als instructeur veel kennis en praktijkervaring opgedaan en denkt dat je van een IDC nu andere dingen kunt leren? Je wilt je opleiding voortzetten en ziet de cursus als een stap op weg naar het Master Instructor- en/of Course Director brevet. Wat jouw motivatie ook is, de stafinstructeurscursus is een leuke en leerzame ervaring voor alle instructeurs met de nodige praktijkervaring.


Audit:
Veel Stafinstructeurs willen meer ervaring opdoen met de IDC. Het kan zijn dat je andere Course Directors aan het werk wil zien dan degene bij wie je je stafcursus of IDC hebt gedaan. Het kan ook zijn dat je aan de vereisten voor het Master Instructor brevet wilt voldoen, of dat je zelf Course Director wilt worden en je daar optimaal op wilt voorbereiden. Dit kan via een zogenaamde audit: je loopt een hele IDC mee net als je tijdens de stage van je stafcursus hebt gedaan. De twee dagen voorbereiding van de stafcursus zijn niet verplicht, maar kun je desgewenst wel volgen. Heb je nog geen update gedaan in het nieuwe IDC systeem, dan kan je via een audit aan de voorwaarden voldoen: de twee dagen van de stafcursus zijn dan wel verplicht


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu