EFR Instructeur opleiding - Leren duiken met Herman & Monique

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

EFR Instructeur opleiding

Pro Opleidingen

EMERGENCY FIRST RESPONSE INSTRUCTOR

Reanimatie en eerste hulp zijn belangrijke vaardigheden waar veel naar gevraagd wordt. Als Emergency First Response Instructor kun je deze vaardigheden aan iedereen leren.
DE Emergency First Response (EFR) kent de deelcursussen Primaire en Secundaire Zorg en, verplicht sinds juli 2005, Care for Children (voor kinderen van 0 tot en met 8 jaar of ouder, maar dan van vergelijkbare lichaamsgrootte).De Emergency First Responder-instructeurscursus leidt je op om die cursussen zelfstandig te geven. Daar heb je als instructeur op veel momenten baat bij, bijvoorbeeld als je de Rescue Diver-cursus wilt gaan geven aan je cursisten.
Emergency First Responder is een totaal andere cursus dan de andere PADI cursussen. Niet alleen omdat er niet bij gedoken wordt, maar ook omdat jij duikinstructeur bent en geen arts. Dat maakt jouw rol heel anders dan in een ander programma. De EFR cursus is zo ontworpen dat alle noodzakelijke informatie al in de (verplichte) cursusmaterialen aan de deelnemers gepresenteerd wordt. Voor de instructeur ligt het accent dan ook minder op het lesgeven dan op het helpen van de cursisten. Je levert die hulp door het goed demonstreren van reanimatie- en eerste hulpvaardigheden, door cursisten waar nodig bij te sturen bij hun eigen uitvoering van de vaardigheden en door te zorgen voor een prettige en ontspannen sfeer.EFR-instructeurs van voor 1 juli 2005, die nog geen Care for Children in hun pakket hebben kunnen met een aparte instructeurscursus Care for Children hun bevoegdheid alsnog op peil brengen.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu