AED - Leren duiken met Herman & Monique

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

AED

Padi opleidingen > EFR

Automated External Defibrillator (AED),

Is een beginnerscursus, bedoeld om het algemene duik- (en gekwalificeerd niet-duik-) publiek op te leiden om de waarschuwingstekens van een Plotselinge Hartstilstand beter te herkennen en eerste hulp te verlenen met gebruik van Levensreddend Handelen technieken en een Automatische Externe Defibrillator te gebruiken terwijl er deskundige hulp ingeroepen wordt en / of er gezorgd wordt voor vervoer naar de dichtstbijzijnde kliniek.

De gemiddelde duiker wordt steeds ouder. Hartproblemen zijn, na verdrinking, de belangrijkste doodsoorzaak bij fatale duikongevallen. Met een Automatische Externe Defibrillator (AED) kun je het hart een stroomstootje geven zodat het hart stopt met fibrilleren en vervolgens weer gewoon kan gaan kloppen. Nog maar kort geleden was het gebruik van een defibrillator voorbehouden aan artsen en gespecialiseerde verpleegkundigen. De bediening vereiste een uitgebreide kennis van het hart en de apparatuur. Met de komst van de AED is de bediening bijzonder eenvoudig geworden.

We leren je hoe en wanneer een AED te gebruiken en wanneer het gebruik ervan juist geen zin heeft. We gaan veel oefenen in deze cursus en je zult dan ook daadwerkelijk een AED bedienen.  Je moet bij aanvang van de cursus wel in het bezit zijn van een geldig reanimatiediploma 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu